Om os

Lidt om Storkedal

Storkedal er en såkaldt udflyttergård fra Lynge Sogn. I 1996 købte Thomas Clausen gården af Børge Gintberg, som i mange år forinden havde drevet traditionelt landbrug med planteavl og svinebedrift.

Thomas kendte gården fra hans tid under uddannelse som landmand i 1992, men ønskede ikke at videreføre svinebedriften. Produktionsbygningerne blev derfor lavet om til lejemål og med tiden blev tidssvarende haller til maskiner m.v. opført.

Storkedal

Storkedal i dag

I dag bor Thomas på gården med sin familie, bestående af sin kone Iben og deres 2 sønner.

De første år gik med fokus på udvidelse af planteavlen og vintervedligehold i de omkringliggende byer. Planteavlen er i dag en kombination af eget jord, forpagtninger og pasningsaftaler.

Siden 1992 har Thomas brændt for saltning og vintervedligehold, som er en god kombination til planteavlen. Den første traktor med sneplov havde til huse på gården allerede i 1992 og udviklingen har medført et bredt sortiment af materiel, der i sæsonen servicerer industri, butikscentre, private veje, boligselskaber og det offentlige.

Fra 2000 var halmpresning en del af høsten og i samarbejde med Avedøreværket er meget halm blevet leveret med egne biler og afbrændt til varme. Dette er siden blevet udfaset en del.

I 2008 blev import af træpiller i skibsladninger en del af konceptet. Meget tid går nu planlægning af indkøb og salg til private og virksomheder. Pillerne leveres i løs vægt, blæst i silo, bigbags og småposer, med egne biler og afhentning er også en mulighed i både Lynge og Skævinge.

I 2010 kom import af vejsalt i skibsladninger også i stand. Dels til eget brug, men primært som salg til det offentlige, butikker og private vinterentreprenører.

Salt leveres ligeledes i løs vægt, grabbet af, i bigbags og småposer.