Hø / halm​

Storkedal Landbrug & Transport tilbyder pålidelig levering af hø og halm til landbrugs- og industrielle behov. Vores produkter er nøje udvalgt og af høj kvalitet, hvilket sikrer optimal ernæring og effektivitet i landbrugsprocesserne. Vi forstår vigtigheden af hø og halm af god kvalitet, derfor er vores produkter er omhyggeligt bearbejdet og opbevaret for at bevare deres næringsværdi og friskhed.

Alle halmarter

Storkedal tilbyder levering af:​

  • Bigballer i alle halmarter byg, hvede, rug og frøgræs
  • Hø i minibig

Kontakt os i dag

Skab de bedste landbrugsresultater i samarbejde med os. Kontakt os på telefon 40289558 eller via e-mail clausen@storkedal.dk for at sikre levering af høj kvalitet til dine behov.

Ring for pris, afhentet eller leveret på forbrugsstedet.​

Vejsalt er ligesom almindeligt salt, små krystaller af natriumklorid i sin reneste form, et mineral der effektivt smelter is og sne. Når de spredes over vejene, laver det et sikkert underlag. Saltet bruges til at forhindre at is og sne fryser fast på veje og fortove, så gågængere, bilister og cyklister sikkert kan færdes.

Det korte svar er; ja, der er forskel på almindeligt køkkensalt og vejsalt. Forskellen ligger blandt andet i deres kemiske sammensætning, men også deres formål og evne til at håndtere frost. Vejsalt er udviklet til at tørre og smelte is og sne. Det har samtidig et lavere frysepunkt, hvilket det forbliver aktivt i ekstrem kulde.

Vejsalt virker effektivt til at bekæmpe glatføre i helt ned til i mellem -9°C og -12°C. Når det bliver koldere, kan det blive mindre effektivt og miste sin evne. Bliver det endnu koldere, er de mængder af salt der skal bruges på vejene skadelige for naturen, derfor anbefales der i de situationer, at glatføre og frost på vejen skal bekæmpes ved andre metoder.

Varigheden af vejsaltens virkning varierer faktisk meget, afhængigt af flere faktorer, herunder temperaturen, mængden af salt og fugtighedsniveauet. Normalt kan saltning af vejen fortsætte med at bekæmpe glatføre i mange timer, dog kan virkningen hurtigere aftage i ekstrem kulde.

Det kan måske være fristende at benytte almindeligt salt som en hurtig løsning til at bekæmpe glatføre. Sandheden er dog at almindeligt køkkensalt kan bruges til at bekæmpe glatføre, dog er det langt fra den mest effektive løsning. Det kan derfor godt bruges som en midlertidig løsning, da frost på vejen kræver rigtigt vejsalt, før det er helt sikkert.